مروری بر روش های سنتز، شناسایی و اندازه گیری داروی متیل فنیدات (ریتالین) و تبیین علل و عوامل سوءمصرف و عوارض آن در بین دانشجویان

نشریه: دوفصلنامه مطالعات مبارزه با مواد مخدر

شماره : 2627 دوره هفتم پاییز و زمستان 1394

نویسندگان: ابراهیم قربانی ,هادی مفید ,

چکیده مقاله:
این تحقیق به بررسی اجمالی سنتز، شناسایی و روش های اندازه گیری داروی متیل فنیدات با نام تجاری ریتالین پرداخته است. سوء استفاده از این دارو یکی از معضلات مهم بهداشتی و اجتماعی در اغلب جوامع بشری است. این معضل درجوامعی که دارای جمعیت جوان تر هستند، از اهمیت بیشتری برخوردار است. یکی از مهم ترین گروه های جوان، دانشجویان هستند و عدم آگاهی از آثار و ویژگی های ریتالین می تواند نگران کننده بوده و ضربات سنگین و جبران-ناپذیری را تحمیل کند. بر اساس آمارهای موجود این دارو جزء داروهایی است که به کرات به سرقت می رود. برخی از جوانان هنگام استرس و فشار درسی تحمل خود را از دست داده و متاسفانه تصور می کنند که با مصرف ریتالین می-توانند تمرکز و قدرت حافظه خود را افزایش دهند. مصرف بدون تجویز و اعتیادگونه این دارو موجب بروز تشنج، نارسایی کبد و کلیه و..... می شود. لذا آشنایی با خواص فیزیکی و شیمیایی این دارو جزء ضرورت ها و نیازهای جامعه جوان امروز به شمار می رود که در این مقاله سعی شده است علاوه بر بررسی انواع روش های تهیه، شناسایی و اندازه-گیری داروی ریتالین، به اثرات فردی و عمومی و علل و عوامل مصرف مصرف خودسرانه این دارو نیز پرداخته شود.

  ادامه مطلب ...

بررسی عوامل مؤثر بر توسعه قاچاق مواد مخدر و روانگردان در شهرستان مرزی بازرگان

نشریه: علوم و فنون مرزی

شماره : شماره دوم سال هفتم تابستان 95

نویسندگان: ابراهیم قربانی 

تحقیق حاضر به بررسی عوامل موثر بر قاچاق مواد مخدر و روانگردان از مرز بازرگان پرداخته است. یکی از پدیده­هایی که امروزه به عنوان یک معضل اقتصادی و اجتماعی و حتی امنیتی امروز در جوامع مختلف به ­خصوص در مناطق مرزی سبب شده است تا زمینه­های مناسبی جهت ایجاد اشتغال سالم و پایدار ایجاد نگردد، سودآوری بالای قاچاق مواد مخدر و روانگردان­ها می­باشد و ساکنین این مناطق جهت کسب درآمد بیشتر به فعالیت­های غیر­قانونی نظیر ( قاچاق مواد مخدر و روانگردان­ها، اسلحه، سوخت و غیره) روی آورند. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- پیمایشی و از نوع تحقیقات کاربردی می­باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارشناسان انتظامی شهرستان ماکو، پلیس مبارزه با مواد مخدر استان آ. غربی، کارکنان دادگستری، زندان، اصناف بازارچه مرزی و رانندگان ترانزیتی بوده که 96 نفر به روش نمونه­گیری طبقه­ای به عنوان حجم نمونه انتخاب و پرسشنامه محقق ساخته عوامل موثر بر قاچاق از مرز بازرگان مشتمل بر 18 مولفه و شش فرضیه تحقیق را تکمیل نمودند. یافته­ها نشان می­دهد کوتاهی مسیر قاچاق، آلودگی نیروهای درگیر، ضعف در تجهیزات اداری، ضعف در آموزش منابع انسانی، ضعف در برخورد قضایی و عدم نظارت دقیق در فرایند کنترل و بازرسی از عوامل تاثیرگذار در توسعه قاچاق مواد مخدر و روانگردان در مرز بازرگان می­باشد. نتایج حاصله بیانگر وجود بحرانی جدی در منطقه بوده که در پایان پیشنهاداتی در جهت بهبود وضعیت موجود ارائه گردیده است.

 دانلود در ادامه مطلب

ادامه مطلب ...